Ερώτηση Κουμουτσάκου για το έγκλημα στην Αλβανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010, 11:52
Ερώτηση Κουμουτσάκου για το έγκλημα στην Αλβανία
Την απαράδεκτη δολοφονική επίθεση εναντίον μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας από ομάδα Αλβανών πολιτών στην περιοχή της Χειμάρρας, έθεσε με γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό και εν όψει της σύνταξης της Έκθεσης Προόδου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε.:

- Εάν έχουν ζητήσει πλήρη ενημέρωση από την αλβανική κυβέρνηση για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με τοΝ νόμο οι ένοχοι.

- Εάν έχουν προβεί στα απαραίτητα διαβήματα, προκειμένου να τονιστεί στην αλβανική κυβέρνηση ότι τέτοια γεγονότα, που απροκάλυπτα παραβιάζουν την ανάγκη σεβασμού των ατομικών και μειονοτικών δικαιωμάτων, έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο για την πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ρωτά την Κομισιόν εάν το απαράδεκτο αυτό γεγονός θα καταγραφεί με τη δέουσα βαρύτητα στην επικείμενη Έκθεση Προόδου της Ε.Ε. για την Αλβανία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010, 12:03