Ερώτηση Κουμουτσάκου στην Κομισιόν για την Πρεμετή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 15:50
Ερώτηση Κουμουτσάκου στην Κομισιόν για την Πρεμετή
Ερώτηση με προτεραιότητα κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για τα βίαια επεισόδια, τη βία κατά κληρικών και πιστών, τους βανδαλισμούς και τις πράξεις ιεροσυλίας στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «Χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου σημειώθηκε νέα ένταση στον ίδιο χώρο μεταξύ αλβανικών αστυνομικών Αρχών, χριστιανών κληρικών και πιστών και ακολούθησε βίαιος λιθοβολισμός κατά της προξενικής Αρχής της Ελλάδας στην πόλη του Αργυροκάστρου».

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, αφού αναφέρεται και στα θλιβερά επεισόδια της 16ης Αυγούστου, ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν έχει ενημερωθεί σχετικά, από τις δύο πλευρές, την αλβανική κυβέρνηση και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία έχει καταγγείλει τα γεγονότα, εάν καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, ποια είναι η θέση της για τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία και εάν σκοπεύει να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην υπό διαμόρφωση ετήσια έκθεση για την πρόοδο της Αλβανίας στην προοπτική εντάξεώς της στην Ε.Ε..

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 15:53