Ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση αλλά και το καθεστώς αναξιοκρατίας και κομματοκρατίας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», κατέθεσε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά.

Ο κ.Κάτσης και η κυρία Γκαρά υποστηρίζουν ότι «μέσω συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο καταστατικό του ΑΠΕ επιχειρείται η πλήρης χειραγώγηση και ο ασφυκτικός έλεγχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την έγκριση του πρωθυπουργού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμούν, ακόμη, ότι «με τις επιχειρούμενες αλλαγές υποβαθμίζεται η παρουσία του Πρακτορείου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει η “πόρτα” για αθρόες φωτογραφικές προσλήψεις σε θέσεις ευθύνης αλλά και για “γαλάζια” golden boys τα οποία προβλέπεται να προσληφθούν χωρίς καθορισμένο αντικείμενο εργασίας».

Κλείνοντας ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνουν στο αρμόδιο υπουργό τα εξής ερωτήματα:

«- Θα καταψηφίσει η κυβέρνηση στην Γενική Συνέλευση ως μέτοχος τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις τροποποίησης του καταστατικού που επιχειρεί η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη;

– Θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποκομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με διοίκηση που θα επιλέγεται αξιοκρατικά από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς και το τέλος των golden boys και τον φωτογραφικό διορισμό λίγων και εκλεκτών;»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης