Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών πιστοποίησης αναπηρίας, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρη Στρατούλη.

«Υπάρχουν μεγάλες δόσεις κοινωνικής αδικίας στους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κάνει την αίτησή τους για συνταξιοδότηση, χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση», δήλωσε ο κ. Στρατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός τόνισε πως «στον προσανατολισμό του Υπουργείου μας είναι να καταθέσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένα νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, θα ανακουφίζει τα άτομα με αναπηρία και ταυτόχρονα θα έχει ασφαλιστικές διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινωνικές αδικίες.

Μέσα σε αυτές θα είναι και η νομοθετική ρύθμιση για τους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, διότι χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης