Νέες περικοπές στο εκπαιδευτικό σύστημα προανήγγειλε από την Πάτρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε το κτίριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για τον περιορισμό των οικονομικών στο Υπουργείο του, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «οι όποιες περικοπές να μην επηρεάσουν την Παιδεία».

Παράλληλα, ο Υπουργός δήλωσε πως δεν φοβάται ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών από Σεπτέμβριο, χαρακτηρίζοντας τους καθηγητές και τους δασκάλους συμμάχους και συνοδοιπόρους του Υπουργείου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μελλοντική αύξηση των διδακτικών ωρών από Σεπτέμβρη, που αποσκοπεί στον περιορισμό των προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών.

Όπως είπε το σχέδιο αυτό μελετάται μεν από την κυβέρνηση, ωστόσο δεν θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κατά τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΕΑΠ ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε φάση επαναχάραξης των στρατηγικών του προτεραιοτήτων για την επόμενη φάση της ανάπτυξής του. Θα ήθελα να εξάρω την καλή διαχείριση η οποία έχει επιτρέψει να μειωθεί η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών τα τελευταία δύο χρόνια κατά 22% αλλά και να αποφασίσουμε από κοινού τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς το ΕΑΠ κατά 50%».

Πηγή: thebest

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης