Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σουλτς επεσήμανε ότι «η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαραίτητες για να γίνει αυτό είναι οι επενδύσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι ένα μέρος από αυτές μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πακέτο το οποίο συμφώνησαν το Ευρωκοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως εκτίμησε, συνολικά, είναι απαραίτητη μια αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της Ε.Ε. «Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Σουλτς απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές λέγοντας: «Εργαστείτε ώστε επιτέλους να φορολογηθούν αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στην επίλυση της κρίσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Όλα στο τραπέζι
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 09:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης