Αισιόδοξος για τη Σύνοδο του ΔΝΤ ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 17:37
Αισιόδοξος για τη Σύνοδο του ΔΝΤ ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Σημαντική μεταστροφή του κλίματος διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, σε σχέση με το αρνητικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί κατά την εαρινή σύνοδο των δυο οργανισμών τον περασμένο Απρίλιο.

«Είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε, αν και έσπευσε να παραδεχθεί ότι «ο συναγερμός δεν έληξε».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώνεται πλέον στη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και συγκεκριμένες επενδυτικές κινήσεις, μεταξύ αυτών η πώληση μειοψηφικού πακέτου των ΕΛΤΑ στα Ταχυδρομεία του Βελγίου, όπως και του ΟΣΕ.

Υπογράμμισε επίσης τη σθεναρή υποστήριξη που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ, οι οποίες ως ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να εγκριθεί ένα τόσο μεγάλο δάνειο για την Ελλάδα. «Χωρίς την Αμερική δεν θα υπήρχε το πρόγραμμα σταθερότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι «η Ελλάδα έχει χρόνια προβλήματα ανταγωνιστικότητας, γνωστά σε όλους, τα οποία σήμερα πλέον αντιμετωπίζονται».

Αργότερα σήμερα ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Tim Geithner, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Κίνας, ενώ θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους του οίκου αξιολόγησης Moody's και θα μιλήσει στο Institute of International Finance.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΔΝΤ. Αύριο θα συναντηθεί και με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 17:40