Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για μία θετική συζήτηση στο Eurogroup

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 19:49
Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για μία θετική συζήτηση στο Eurogroup
Για δικαιολογημένη αισιοδοξία έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τονίζοντας ότι χρειάζεται να γίνει ακόμα κάποια πρόοδος καθώς και ότι οι αναφορές που έχει για την πορεία των συζητήσεων στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι θετικές.

Σε συνέντευξή στο Bloomberg TV έκανε λόγο για «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η β' αξιολόγηση. Τόνισε ότι θα βρεθεί και ο ίδιος στην Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα έχει συναντήσεις σε αυτό το πλαίσιο.

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» είπε ο Γάλλος επίτροπος τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη ξαναχτίζεται. «Είμαστε στον σωστό δρόμο για την επιστροφή των επενδυτών» τόνισε.

Επανέλαβε ότι εφόσον η κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της, θα πρέπει και οι εταίροι να αναλάβουν τις δικές τους ως προς το ζήτημα του χρέους και εξέφρασε την ελπίδα για μία διεθνή συμφωνία έως το τέλος του έτους.

Απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και τόνισε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 19:49