Την απουσία της Ελλάδας από τη σύνοδο του Βερολίνου για τις εξελίξεις στη Λιβύη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, η Αθήνα έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής της στη Διάσκεψη του Βερολίνου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης» απάντησε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι η χώρα μας έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής της στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε προ ημερών εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, εντός Ιανουαρίου – πιθανότατα στις 19 του μήνα – πρόκειται να διεξαχθεί στο Βερολίνο Διεθνής Διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με τη συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί, αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει την συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Διευκρινιστικά, για ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι συνολικά η χώρα μας βλέπει μία διαδικασία αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και γίνονται κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, στη χώρα μας μέσα στον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης