Τα θέματα της Παιδείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, συναντήθηκε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παρουσία μου εδώ, αποτυπώνει το σεβασμό μου στο ρόλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε το δάσκαλο και να τον κάνουμε πρωταγωνιστή των εξελίξεων», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι στα δημοτικά σχολεία γίνεται σημαντική δουλειά και απάντησε στις φήμες περί παραιτήσεως του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Πάνου Βερέμη, λέγοντας ότι αυτά είναι παντελώς ανακριβή.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων, ο καθένας ξέρει το ρόλο του και όλα είναι ξεκάθαρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε δε, ότι στο διάλογο προσέρχεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και τόνισε, ότι αποδέχθηκε τη θέση του Γιώργου Μπαμπινιώτη, ο οποίος προεδρεύει στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τουλάχιστον έξι μήνες διάλογο.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Μπράτης από την πλευρά του φάνηκε θετικός ως προς τη συμμετοχή της ΔΟΕ στο διάλογο, τονίζοντας:

«Όσες φορές κληθήκαμε να πάρουμε μέρος στο διάλογο πάντα πηγαίναμε. Θα πάμε και τώρα, αλλά η συμμετοχή μας σε αυτόν θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα πάρουμε».

Τόνισε όμως, ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο υπουργός της ίδιας κυβέρνησης που ψήφισε για τις δαπάνες της Παιδείας το χαμηλότερο ποσοστό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης