Ευαγ. Βενιζέλος: Λάθος μήνυμα στην κοινωνία και την «απέναντι πλευρά»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 12:24
Ευαγ. Βενιζέλος: Λάθος μήνυμα στην κοινωνία και την «απέναντι πλευρά»
Τη δυσαρέσκειά του, για μία ακόμη φορά, για τη «λευκή» απεργία των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιω. Κοραντή.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι πιλότοι αδίκησαν τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους, έστειλαν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, αλλά και την «απέναντι πλευρά» και εκτίμησε ότι οι λίγοι παρέσυραν τους πολλούς σε μία τέτοια κίνηση.

«Όλες οι πτέρυγες της Βουλής συμφώνησαν στην αρμόδια Επιτροπή, να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας και των άλλων ειδικών δυνάμεων, που προέκυψε από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος πτητικότητας. Αδίκησαν όμως, τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά. Γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας. Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται μεταξύ τους και 700 πιλότοι να δηλώνουν αδυναμία για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιοι ελάχιστοι - φοβάμαι - παρέσυραν τους πολλούς. Βεβαίως, έγιναν αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε μια μέρα», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Και πρόσθεσε: «Πώς θα κάνουμε την πανεθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας; Ποιος είναι ο ιστός της κοινωνίας μας; Δεν αρκούσε η διαβεβαίωση όλων των πτερύγων της Βουλής ότι θα αποκατασταθεί το εισόδημά τους; Τι ήταν η βιασύνη και τι βλάβη υπέστησαν, αφού η ρύθμιση θα ίσχυε για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η Βουλή έχει χρόνο 12 μήνες να ψηφίσει;». Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι οι πιλότοι ήδη είχαν πάρει το επίδομα και το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. «Αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, η αποκατάσταση του εισοδήματός τους θα γίνει εγκαίρως με άλλο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

Αντίδραση Βενιζέλου για τη «λευκή απεργία» στην Πολεμική Αεροπορία
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010, 15:22.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 12:28