Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για προσφυγικό και μεταναστευτικό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 02:28
Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για προσφυγικό και μεταναστευτικό
Ευρεία σύσκεψη διάρκειας περίπου 7 ωρών, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του υπουργού Επικρατείας, «ύστερα από ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στη Λέσβο, και λαμβάνοντας υπόψη τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας συμφωνήθηκε:

1. Η ανάγκη αποσυμφόρησης της Λέσβου

2. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

3. Η επιτάχυνση των διαδικασιών των επιτροπών ασύλου - προσφυγών

4. Η δραστηριοποίηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων κατόπιν άδειας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Λέσβου

5. Η καταβολή εντός τριμήνου των καταγεγραμμένων αποζημιώσεων στη Μόρια

6. Η λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των νησιωτών και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων

7. Η συνέχιση και ένταση της παρακολούθησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, οι αν. υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μουζάλας και Ν. Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Τ. Κουίκ, ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Γιαννέλης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας κ.κ. Τρακέλης και Βγιόλατζης, ο γεν. συντονιστής του ΥΠΕΘΑ για το Προσφυγικό, υποστράτηγος Κ. Φλώρου και οι βουλευτές Λέσβου, κ.κ. Πάλλης, Αθανασίου και Τάσσος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 02:31