Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις εξελίξεις και τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ., Λουκάς Παπαδήμος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη σύσκεψη υπό τον κ. Παπανδρέου και με διαφοροποιημένη σύνθεση, σχετικά με τον τρέχοντα προγραμματισμό της κυβέρνησης, στην οποία θα συζητηθεί και το ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, σύμφωνα με συμμετέχοντα υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εξέτασης των ευρωπαϊκών ζητημάτων, στη σύσκεψη, που διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, συζητήθηκε ειδικότερα η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση ανά την Ευρώπη τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ συζητήθηκαν επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι διάφορες εκδοχές ευρωομολόγων.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, η επικεφαλής της επιτροπής για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, Βάσω Παπανδρέου.

Η κα Παπανδρέου επεσήμανε ότι το θέμα του ευρωομολόγου και η οικονομική διακυβέρνηση αφορούν στο μέλλον της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να παίρνονται «υπό πίεση και εκ των υστέρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η επικεφαλής της επιτροπής ανέφερε ότι «θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε πολύ περισσότερους».

Στη διευρυμένη σύσκεψη για τα ευρωπαϊκά θέματα συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Παπαδήμο και την κα Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, και οι: Θ. Πάγκαλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Πέτρος Ευθυμίου, Βασίλης Έξαρχος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνος Βρεττός, Άννυ Ποδηματά, Παντελής Οικονόμου, Ηλίας Μόσιαλος και Σταύρος Λαμπρινίδης.

Για τη σύσκεψη που ξεκίνησε στη συνέχεια, προσήλθε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης