«Έχει διατηρηθεί η ομαλότητα στο λιμάνι της Πάτρας, έχει διατηρηθεί η ομαλότητα στην πόλη και υπάρχουν εκείνα τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται και προσαρμόζονται καθημερινά στις ανάγκες που ανακύπτουν, ώστε να διατηρήσουμε αυτή τη λειτουργία της πόλης και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, ο γενικός γραμματέας συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης Τζαννέτος Φιλιππάκος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί, περίπου μία εβδομάδα μετά την απομάκρυνση περίπου 610 μεταναστών και προσφύγων από άτυπες δομές που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η συνεργασία είναι η λέξη κλειδί για να διατηρήσουμε αυτό το οποίο έχουμε πετύχει, για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και οι τοπικοί φορείς να συνεργαστούμε, διότι έχει επιτευχθεί κάτι πολύ θετικό». Επίσης, ο Τζαννέτος Φιλιππάκος ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο να επιτύχεις ένα στόχο, πρέπει και να τον διατηρήσεις, αφού η διατήρηση του αυτού στόχου είναι ακόμα πιο δύσκολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, «δεν σταμάτησε το πρόβλημα, αλλά θα υπάρχει και το επόμενο διάστημα, για αυτό και πρέπει συνεχώς να το παρακολουθούμε και σε κάθε περίπτωση να εκδηλώνουμε τα μέτρα που επιβάλλονται, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το οποίο πετύχαμε, σε αυτή την ανθρωπιστική επιχείρηση». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «πρέπει να πω, ότι εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας υπάρχει η βούληση και η συνεργασία για να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, να προσαρμόζουμε τα μέτρα κάθε φορά όπως απαιτούνται, ώστε σε κάθε περίπτωση να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης