«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη για την Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, 17:46
«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη για την Ελλάδα»
«Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και επισημαίνοντας ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες κατά τον ίδιο δεν περιέχουν ασάφειες. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ασυνήθιστο λάθος» τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι Ισπανία και η Πορτογαλία ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία.

«Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή κάθε βήμα της εφαρμογής της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από κοινού», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Μάρτιν Γιέγκερ είπε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα, ώστε είναι πλέον σχεδόν δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε».

Αναφερόμενος δε σε συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος έκανε λόγο για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει εγκαίρως τις πληρωμές της στην ΕΚΤ, διευκρίνισε ότι ο Σόιμπλε απλώς εξήγησε την πραγματικότητα.

Ο Γιέγκερ έκανε ακόμη λόγο για «πολύ ασυνήθιστο λάθος», για τα δεδομένα της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας» είπε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι εταίροι με τους οποίους υπάρχει πολύ στενή συνεργασία, αλλά και ότι η Γερμανία αναγνωρίζει αυτά που έχουν καταφέρει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, 17:51