Αιχμές Κουσελά για την παραίτηση Γεωργακόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 17:46
Αιχμές Κουσελά για την παραίτηση Γεωργακόπουλου
«Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει προσφέρει σε πολλούς τομείς. Υπέβαλε την παραίτησή του για τους λόγους που έχει ο ίδιος αναφέρει και δεν έχω καμία όρεξη να τους σχολιάσω. Ο καθείς από μας κρίνεται σε κάθε τομέα που υπηρετεί».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου του, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Το ζήτημα έθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, στο περιθώριο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον υφυπουργό να παράσχει και διευκρινίσεις επί της ουσίας της διαφαινόμενης υστέρησης των εσόδων, η οποία υπήρξε και ο λόγος, κατά τα σχετικά δημοσιεύματα, της παραίτησης Γεωργακόπουλου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται μια πολύ εύκολη κριτική στον τομέα αυτό, λες και υπάρχει η δυνατότητα σήμερα να κάνεις μια γυροβολιά στην αγορά και να εισπράξεις αφειδώς έσοδα», παρατήρησε ο Δ. Κουσελάς.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, παραδέχθηκε πως υπάρχει φέτος, το πρώτο δίμηνο, υστέρηση εσόδων, οφειλόμενη σε αδυναμίες του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καταγραφόμενη ωστόσο σε σχέση με πέρσι, όπου τα έσοδα ήταν διογκωμένα (είσπραξη και προείσπραξη των τελών κυκλοφορίας, είσπραξη 200 εκ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνού και τον αντίστοιχο ΦΠΑ, που ακολούθησε την έκτακτη συσσώρευση αποθεμάτων του 2009).

«Η εύκολη κριτική, δεν βοηθάει κανέναν. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς να αυξήσουμε τα έσοδα, είναι καλοδεχούμενες και θα τις αξιοποιήσουμε» παρατήρησε ο κ. Κουσελάς.

«Το ζήτημα είναι αν έχουμε υστέρηση σε σχέση με τους στόχους», παρενέβη ο Κώστας Γείτονας (ΠΑΣΟΚ). Και στη θετική απάντηση του υφυπουργού, παρατήρησε πως εφ’ όσον η υστέρηση είναι σε σχέση με τους στόχους, «δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε με το προηγούμενο έτος. Αυτό υποτίθεται πως είχε συνεκτιμηθεί. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε τις αδυναμίες των μηχανισμών και η διοίκηση να αποδώσει», ανέφερε ο βουλευτής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 17:49