Αιχμές κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ένταξη έργων των δήμων στο ΕΣΠΑ κάνοντας μάλιστα λόγο και για «πολιτικά παιχνιδάκια», άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την αναίτια περικοπή έργων του δήμου στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μεταξύ αυτών και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

«Αυτοί το έχουν κλείσει το θέμα. Θέλουν μόνο εργάκια για να ευχαριστηθούν όλοι. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 38 δήμους της Περιφέρειας, είπε ο Τζιτζικώστας. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο κυριότερος και ο μεγαλύτερος και γι αυτό έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις» υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και συμπλήρωσε πως «η Διαχειριστική Αρχή δεν είναι δικιά μας. Είναι υποχείριο του Τζιτζικώστα. Δεν μπορεί να μιλάς για εθνική στρατηγική και να παίζεις πολιτικά παιχνιδάκια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Μπουτάρης θα μεταβεί μεθαύριο Πέμπτη στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Λίνα Λιάκου. Η κ. Λιάκου, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, τόνισε από την πλευρά της πως «παίζουν το παιχνίδι τους, δημιουργούν τις δικές τους συμμαχίες και τιμωρούν όποιους θέλουν».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Καλαφάτης, ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο, για τα έργα που έχει εντάξει ο δήμος στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί «η ευκαιρία να γίνουν πράγματα σε περιοχές, που δεν έχει πατήσει ο δήμαρχος ποτέ, όπως η Ξηροκρήνη και ο Σιδηροδρομικός σταθμός. Περιοχές που δεν απέχουν παρά 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης