Αιχμηρή απάντηση Παπανδρέου σε Στουρνάρα για το έλλειμμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 00:58
Αιχμηρή απάντηση Παπανδρέου σε Στουρνάρα για το έλλειμμα
Απάντηση στον διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το έλλειμμα πριν τις εκλογές του 2009, εξέδωσε το Γραφείο του κ. Παπανδρέου.

«Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι προφανές ότι μπορεί να έχει τις απόψεις του για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και την πορεία της οικονομίας στη χώρα. Είναι όμως επίσης προφανές ότι, ουδείς μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή και πάνω από όλα δίκαια συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας «δυο μέτρα και δυο σταθμά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Γιατί σε αυτήν την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος εξίσωσης των ευθυνών, κίνδυνο από τον οποίο δεν διαφύλαξε την κρίση του ο κ. Στουρνάρας».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν ο κ. Στουρνάρας έβλεπε την πορεία του χρέους από το 2004 έως το 2009 και του ελλείμματος το 2009 και το 2010, θα του δινόταν η δυνατότητα «να ξεχωρίσει, ποιός δημιούργησε το πρόβλημα και ποιός ανέλαβε την ευθύνη -αν και δεν τού αναλογούσε- να το αντιμετωπίσει. Και μάλιστα, με αποτελέσματα πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε χώρα και πολύ περισσότερο της ΕΕ».

«Δεν το έκανε, όμως», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:
«Και ίσως για την ίδιο λόγο, αφού παραβλέπει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποστεί από την πολιτική, που ακολούθησε ο κ. Καραμανλής και, επιπλέον, εξακολουθεί να πολιτεύεται με δυο γλώσσες, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ «θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός».

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 01:05