«Έχω αντιασφυξιογόνες μάσκες και ρόπαλα στο σπίτι»

«Έχω αντιασφυξιογόνες μάσκες και ρόπαλα στο σπίτι»
«Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο ρόπαλα, στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ».

«Πριν γίνω βουλευτής, ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα, τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εκκένωση της βίλας Αμαλίας είπε πως «είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου, ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη, όταν και αν θα γίνει η δίκη».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 13:02