Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη διάσταση απόψεων που υπήρχε με τον Πολ Τόμσεν μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι αποφασισμένο να βγουν 25.000 υπάλληλοι σε κινητικότητα και να υπάρξουν 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014.

«Έχουμε αρκετές χιλιάδες συμβασιούχων οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει ένα καθεστώς μονιμότητας μέσα από μία φάμπρικα. Δεν μπορώ να ξέρω την άποψη της Δικαιοσύνης, αλλά, αν δεν κρατήσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, το επιχείρημά μας είναι κι αυτοί να προσμετρηθούν στις απολύσεις» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι εν μέρει η σύγχυση που έχει προκληθεί οφείλεται στο γεγονός ότι «στα δύο χρόνια δεν τολμούσε κανείς να πει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις. Ξεκινήσαμε από την εφεδρεία, πήγαμε στη διαθεσιμότητα. Η αλήθεια είναι ότι είναι ρητή δέσμευση της χώρας ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις. Δεν είναι εύκολο να υπογράφει κανείς για να φύγουν άνθρωποι, αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα».

«Υπάρχει μια ρητή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού οκτώ πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Θα συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα οι διοικητικοί υπάλληλοι. Κινδυνεύουν με αργία» πρόσθεσε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι: «έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε πλέον ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης