Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Γερμανία και η Γαλλία καταβάλλουν προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. «Έχουμε κοινή θέση», δήλωσε ο ίδιος χθες στο Παρίσι μετά την αιφνιδιαστική συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ.

«Είμαστε αποφασισμένοι, Γαλλία και Γερμανία, να κάνουμε από κοινού τα πάντα, ώστε οι διαβουλεύσεις της Ευρωζώνης να στεφθούν από πλήρη επιτυχία», δήλωσε ο Σόιμπλε πριν από τις διήμερες συνομιλίες των υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των σημαντικότερων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομικά χωρών (G20).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Σόιμπλε είναι αισιόδοξος και υπολογίζει σε μια συνολική και πειστική λύση της κρίσης χρέους από τις χώρες της ευρωζώνης. Σύμφωνα με την άποψή του οι Ευρωπαίοι θα δηλώσουν στους εταίρους τους των G20 «ότι βρισκόμαστε καθ’ οδόν να λάβουμε σαφή μέτρα, τα οποία θα αποδυναμώσουν τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης». Σε αυτά συγκαταλέγεται ότι όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα εφοδιαστούν με το αναγκαίο κεφάλαιο. «Αυτό προετοιμάζεται ήδη». Οι συστημικά σχετιζόμενες τράπεζες θα έχουν τότε τον απαραίτητο χρόνο για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις τους σε κεφάλαιο. Αν εκείνες δεν μπορούν να εκπληρωθούν, σε περίπτωση ανάγκης θα εμπλακούν τα κράτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης