Η αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο και η αλόγιστη χρήση βιομάζας, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι προφανές ότι θέτουν εκ των πραγμάτων υπό αναθεώρηση το σύστημα διανομής και φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημειώνει, «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το σύστημα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε. Η υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται, κυρίως στα αστικά κέντρα. Λύση υπάρχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την αρχική πρότασή του, να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε και οι οικογένειες να προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστεί. Έτσι θα υπάρξει και πραγματικό όφελος για τα δημόσια έσοδα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης