Η ΝΔ, με χθεσινή της ανάρτηση στο twitter, υποστηρίζει πως ένας πολυτελής ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το σπίτι του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Ωστόσο, έρευνα της ιστοσελίδας ellinika hoaxes καταρρίπτει αυτό τον ισχυρισμό και αποδεικνύει πως πρόκειται για fake news.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης έχει 29 ορόφους και ύψος 120 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, κι ονομάζεται Casa Grande del Pueblo (Μεγάλο Σπίτι του Λαού). Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Βολιβιανό πρόεδρο και δεν αποτελεί το «σπίτι του» αλλά έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών και υπουργείων. Μόνο δύο από τους ορόφους, λειτουργούν ως προεδρική κατοικία.

Πιο συγκεκριμένα κι ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που αφορούν τον πρόεδρο, «στον 23ο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, ενώ στον 24ο υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις για τον ίδιο και το προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας, όπως υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, σάουνα, τζακούζι και γυμναστήριο».

Δείτε φωτογραφία του εσωτερικού του κτηρίου με γραφεία

Επομένως, δεν είναι αυτό το σπίτι του Έβο Μοράλες. Δύο από τους 29 ορόφους διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου. Και, μάλιστα, του εκάστοτε προέδρου, όχι αποκλειστικά του Μοράλες. Ο ίδιος ο πρόεδρος εγκαινιάζοντας τον ουρανοξύστη, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι θα στεγάσει πολλές κρατικές υπηρεσίες και το κράτος θα γλιτώνει από ενοίκια 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης