Φάμελλος: «Διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με προστασία του φυσικού κεφαλαίου»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 16:46
Φάμελλος: «Διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με προστασία του φυσικού κεφαλαίου»
«Στόχο αποτελεί η προστασία και διατήρηση του μοναδικού φυσικού κεφαλαίου που διαθέτει η χώρα μας αλλά και η προσπάθεια, παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική, για διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια τεχνικού σεμιναρίου σε σχέση με τις «καλές πρακτικές για τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας κατά την ανάπτυξη αιολικών πηγών ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διαδικασίας διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και γνωμοδότησης των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς όπως είπε «πολλές φορές οδηγεί σε σημαντικές προτάσεις, οι οποίες μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αυξάνουν την αποδοχή από τους τοπικούς φορείς».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε πολλές περιπτώσεις «τα σύμφωνα σταθερότητας δρουν εις βάρος των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω της μείωσης των δημοσιονομικών πόρων».

Τόνισε ότι αν και η χώρα μας φιλοξενεί το 35% των ειδών της βιοποικιλόητας της ΕΕ, δεν τυγχάνει αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων την ίδια στιγμή που υφίσταται δημοσιονομικούς περιορισμούς. «Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην Ευρώπη οφείλουμε να θέσουμε τα θέματα αυτά», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει επισημάνει το ζήτημα κατ΄ επανάληψη τόσο σε επίπεδο συμβουλίου υπουργών της ΕΕ, όσο και προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 16:46