Σ. Φάμελλος: Γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:24
Σ. Φάμελλος: Γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ποτέ δεν έχει συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του μεγάλου μουσουργού.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «γνωστό πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη» και άφησε υπαινιγμούς για έμμεση νομιμοποίηση ακροδεξιών στοιχείων από πλευράς του.

«Προφανώς διαφωνώ με τον Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού. Ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ», τόνισε.

«Αφήνω στην άκρη το δημιουργό και τα τραγούδια του, τα τραγούδια του έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί, αλλά χθες οι ναζί ήταν κάτω από την εξέδρα, και βγάλανε μετά και tweet για το Μίκη, έπρεπε να μη τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε αποπροσανατολίζουν τον λαό, την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας, διότι αγνοεί πολλά σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής ακόμα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων και έβγαλε πολιτικές κορώνες για πολιτική χρήση από αντιπάλους».

Δριμεία επίθεση σε Σαμαρά

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η ελληνικότητα του ορού «Μακεδονία» αμφισβητείται από το '91 και μετά εξαιτίας των ελλειμμάτων των υπουργών Εξωτερικών και πρωθυπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Πάει πολύ μακριά το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας έχουμε ευθύνη, και έχουμε τη θετική προδιάθεση της κυβέρνησης των Σκοπιών», εξήγησε.  

«Είναι υποκριτικό και τυχοδιωκτικό ο κ. Σαμαράς που υπέγραψε τον όρο ‘’Μακεδονία’’ το ’91, που έριξε μια κυβέρνηση το ’92, ο οποίος υποστήριξε σε έξι επίσημες πολιτειακές στιγμές τη συνθέτη ονομασία την τριετία που ήταν πρωθυπουργός, να πηγαίνει χθες σε ένα συλλαλητήριο κατά του Βουκουρεστίου και της εθνικής θέσης, να αμφισβητεί τον εαυτό του και όχι μόνον αυτός αλλά και άλλοι που διατέλεσαν υπουργοί του και υπουργοί του Καραμανλή, και να κοροϊδεύουν».

«Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι για το Σκοπιανό και περιμένουμε τη στάση των γειτόνων. Πού είναι η εξωτερική μας πολιτική τόσα χρόνια;» διερωτήθηκε.

«H κυβέρνηση μπορεί να το λύσει, και θα λύσει το ονοματολογικό στην περίπτωση που υπάρχει βελτίωση των συμφερόντων και της θέσης της χώρας στα Βαλκάνια και διεθνώς», ξεκαθάρισε.

Διαβεβαίωσε πως «ό,τι κερδίσουμε στο ονοματολογικό θα το φέρουμε και θα το συζητήσουμε στη Βουλή και με τους πολιτικούς αρχηγούς».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:24