Φαμπιούς: Να προσέξουν τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες φίλοι μας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 11:41
Φαμπιούς: Να προσέξουν τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες φίλοι μας
Την οδό των … φιλικών παραινέσεων επιλέγει για την παρέμβασή του στα εσωτερικά της Ελλάδας, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, καλώντας τους Έλληνες να προσέξουν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, οι Έλληνες «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ, αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη».

«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν. Είναι πολύ λεπτό θέμα γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως ταυτόχρονα η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της», συνέχισε επισημαίνοντας: «Πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 11:41