«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει πλήρως μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Ιουνίου», υποστηρίζει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Το ρεπορτάζ επικαλείται στοιχεία από «υπολογισμούς» των δανειστών, τα οποία καταδεικνύουν ότι το έλλειμμα στο Δημόσιο θα βρίσκεται στο τέλος του μήνα μεταξύ 2 και 3,6 δις ευρώ, αφού υπάρχει και η δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ. Σημειώνεται δε ότι, αυτό θα ισχύσει ακόμα και στην περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, διέψευσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο». Υπογράμμισε ότι «οι γερμανικές εφημερίδες κάνουν τη δική τους πολιτική» και διαβεβαίωσε ότι «οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ότι θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν».

Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, τόνισε ότι, «αποκλείει σε κάθε περίπτωση» το ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης