Μυστικές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με την FAZ, τα «κλειδιά» της διαπραγμάτευσης κρατά πλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνομιλεί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Tο Frakkfurt Dinner Group συνεδρίαζε κάθε εβδομάδα τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών
«Μυστικά και ήσυχα οι διεθνείς πιστωτές και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μία νέα διαπραγματευτική ομάδα. Ονομάζεται «Frankfurt Dinner Group» (ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης). Αν υπάρξει ατύχημα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εκεί» γράφει χαρακτηριστικά η FAZ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το περίφημο Frankfurt Dinner Group δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όπου είχαν την πρώτη τους συνάντηση (δείπνο) ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαρτίου. Και είχε στόχο τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την πρώτη συνάντηση, το Frakkfurt Dinner Group συνεδρίαζε κάθε εβδομάδα τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών. Η ομάδα ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα, ωστόσο, η επιρροή της ήταν ορατή» γράφει το δημοσίευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης