Έπειτα από 2 ώρες διέκοψαν τις συνομιλίες τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup, με το μήνυμα να είναι ένα: «Η Ελλάδα να φέρει βελτιωμένη πρόταση» ώστε να συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup το πρωί του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική αποστολήΗ ελληνική πλευρά δηλώνει αμετακίνητη στις θέσεις της, οι οποίες άλλωστε τη Δευτέρα είχαν χαρακτηριστεί από τους εκπροσώπους των δανειστών ως καλή βάση για συζήτηση.

Παρά το θετικό κλίμα που καλλιεργήθηκε το πρωί από τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων εξελίχθηκαν εποικοδομητικά, όταν έληξε το τελεσίγραφο των εταίρων, τελικά κατατέθηκαν δύο ξεχωριστά κείμενα: ένα από την ελληνική πλευρά και ένα ακόμη που περιλαμβάνει τις προτάσεις σοκ που έχουν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι πιστωτές (Περιλαμβάνει μέτρα ύψους 11 δις ευρώ περίπου).

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο Eurogroup σημειώθηκε εμπλοκή καθώς οι εταίροι Στιγμιότυπο από το Eurogroupαρνήθηκαν να συζητήσουν επί δύο κειμένων και ειδικότερα επί του ελληνικού σχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από την ελληνική πλευρά να βελτιώσει την πρότασή της, με την Μέρκελ να προσέρχεται συγκρατημένη στη Σύνοδο Κορυφής, τον Ολάντ να εμφανίζεται αισιόδοξος και τον Τσίπρα να δηλώνει πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμβιβασμός.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί πρωτίστως το μεταναστευτικό και δευτερευόντως το θέμα της Βρετανίας. Το ελληνικό ζήτημα δεν θα κυριαρχήσει στη συζήτηση.

Οι διαφορές κυβέρνησης-δανειστών στο παρακάτω γράφημα:

Οι δηλώσεις πριν τη Σύνοδο Κορυφής στον απόηχο του Eurogroup

«Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη την αναγκαία πρόοδο» δήλωσε η Ανγκέλα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει η εντύπωση «πισωγυρίσματος» σε ορισμένα πράγματα προσθέτοντας πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών δεν θα αναλάβει τον ρόλο του Eurogroup, υπογράμμισε.

Ολάντ: «Η συμφωνία είναι εφικτή αλλά ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις»

«Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, αλλά ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις» υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι «θα αφήσουμε τους θεσμούς και την Ελλάδα να δουλέψουν και να βρουν λύση».

Όπως εξήγησε, όσο πιο γρήγορα υπάρξει λύση, τότε το καλύτερο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει χρόνο.

«Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία – Υπάρχει διαφωνία στα μέσα και όχι στους στόχους» τόνισε, ενώ κατέληξε πως «το χρέος πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας».

Τσίπρας: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό»

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα γεμάτες με διαφωνίες και μετά με συμβιβασμούς. Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό για να ξεπεραστεί η κρίση».

«Εργαζόμαστε έως το τελευταίο λεπτό»

«Εργαζόμαστε έως το τελευταίο λεπτό ώστε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Σουλτς: «Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς»

«Πιστεύω ότι η λογική θα υπερισχύσει», δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμό. Λέω στην ελληνική κυβέρνηση τείνω χείρα βοηθείας πάρτε τη, λέω στους Θεσμούς βοηθήστε».

Οι νέες προτάσεις των δανειστών

Επιμένουν οι δανειστές στην αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης στο 23%, ενώ ζητούν και την επιβολή του ίδιου συντελεστή για τη διαμονή σε ξενοδοχεία (τώρα είναι στο 6,5%) όπως προκύπτει από το κείμενο που έχουν συντάξει οι θεσμοί και παρουσιάζουν στο υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Με βάση το ίδιο έγγραφο των FT οι δανειστές ζητούν κατάργηση εξαιρέσεων σε νησιά, αύξηση φόρου σε ασφάλιση με κατάργηση απαλλαγών, ενώ αφήνουν μόνο ένα παράθυρο αλλαγής των συντελεστών ΦΠΑ στο τέλος του 2016, αλλά με ισοδύναμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών το νέο καθεστώς για τον ΦΠΑ θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2015. Στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ θα μεταταχθεί η εστίαση και τα ξενοδοχεία, στο 13% θα διατηρηθεί το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το νερό ύδρευσης (η αποχέτευση θα ανέβει στο 23%) και “βασικά” τρόφιμα και στο 6% θα παραμείνουν τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα. Καταργούνται οι εκπτώσεις των συντελεστών στα νησιά και το καθεστώς του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθεί στο τέλος του 2016. Κατάργηση των εξαιρέσεων απο τον ΦΠΑ και αύξηση του φόρου ασφαλίστρων.

Φορομέτρα

Στην πρόταση των θεσμών περιλαμβάνονται και τα εξής μέτρα:

-πιο αυστηρά κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος αγρότης,
-αύξηση της φορολογίας του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα
-αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για όλους τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (στα φυσικά πρόσωπα ελεύθερους επαγγελματίες είναι σήμερα 55%)
-φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος όπως και των υπόλοιπων ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με συντελεστές 26% έως 33% αντί για 13% σήμερα. Αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες.
-αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ενσωμάτωσή της στη φορολογική κλίμακα προκειμένου η τελευταία να αποκτήσει πιο προοδευτικό χαρακτήρα.
-“απλοποίηση” της έκπτωσης φόρου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Πρόκειται για την έκπτωση φόρου που οδηγεί εμμέσως σε αφορολόγητο όριο έως 9.550 ευρώ.
-έσοδα από το φόρο ακινήτων 2,65 δις ευρώ φέτος και το 2016 ανεξαρτήτως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών.
-διεύρυνση της έννοιας της φοροδιαφυγής, κατάργηση των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
-δημιουργία αυτόνομης φορολογικής διοίκησης
-περισσότερες και ευκολότερες κατασχέσεις μέσω κατάργησης του ορίου κατασχέσεων έως 25% από μισθούς και συντάξεις και μείωση του ακατάσχετου ορίου που σήμερα είναι 1.500 ευρώ.
-αποβολή από τις ρυθμίσεις οφειλών προς το δημόσιο όσων δεν πληρώνουν τρέχουσες υποχρεώσεις προς εφορία και ταμεία
-αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσων μπορούν να πληρώσουν και εφαρμογή επιτοκίων αγοράς στη ρύθμιση
-αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ από τα 10.000 στα 25.000 ευρώ.
-αύξηση του συντελεστή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13%
-αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 28%
-επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
-επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια ( VLT)
-διαγωνισμός για την παροχή αδειών κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G
-κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες και μείωση κατά 50% του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης

Κατάργηση ΕΚΑΣ

Επίσης, επιμένουν στο ασφαλιστικό στην κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019 με άμεση εφαρμογή για το 20% των συνταξιούχων με τις υψηλότερες απολαβές. Παράλληλα, επιμένουν και στην πλήρη εφαρμογή των νόμων που έχουν ήδη ψηφιστεί (και της μηδενικής ρήτρας στις επικουρικές) αλλά και στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με στατική αύξηση του ορίου ηλικίας για όλους στα 67 έτη το 2022 (ή στα 60 έτη με 40 έτη υπηρεσίας).

Δέχονται την ελληνική πρόταση για προσαρμογή παροχών/εισφορών ΟΓΑ με αυτές άλλων ταμείων ή την συγχώνευση του ΟΓΑ σε άλλα ταμεία.

Ζητούν τη λήψη ισοδύναμων μέτρων αν εφαρμοσθούν δικαστικές αποφάσεις αποκατάστασης συντάξεων.

Ζητούν νέο μισθολόγιο απλό το 2016 και νομοθεσία για τα ειδικά μισθολόγια έως το τέλος Νοεμβρίου με ανώτατο πλαφόν δαπάνης μισθοδοσίας έως το 2019.

Όσον αφορά στην Υγεία, δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το χθεσινό κείμενο, στο οποίο προτείνεται η πλήρης συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, χωρίς εξαιρέσεις, για όλα τα σκευάσματα. Όπως προβλέπεται επίσης, από 1η Ιουλίου μειώνονται οι τιμές όλων των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς και των σκευασμάτων που έχουν χάσει την πατέντα προστασίας τους (off -patent), στα μεν πρώτα κατά 32,5% της τιμής των πρωτοτύπων και για τα δεύτερα κατά 50%, ακόμη και για τα σκευάσματα που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά πριν το 2012,. Παράλληλα μειώνονται οι τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ οι θεσμοί ζητούν επίσης από τις επιχειρήσεις Υγείας να καταβάλλουν για τη χρονιά που πέρασε τα ποσά της επιστροφής που τους αναλογούν από το μηχανισμό του claw- back, τα όρια του οποίου θα ισχύσουν και για το 2016.

Τέλος παραμένει η πρόταση οι εισφορές των συνταξιούχων για την περίθαλψη να αυξηθούν από το 4% στο 6%.

Εργασιακό

Όλες οι προτεινόμενες αλλαγές στο εργασιακό πεδίο θα πρέπει να εγκρίνονται πρώτα από τους θεσμούς ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ αναφέρεται στο κείμενο. Γίνεται λόγος για διαδικασία διαβούλευσης παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για τον προσδιορισμό του επιπέδου του κατώτατου μισθού για την αναθεώρηση των υφιστάμενων πλαισίων των ομαδικών απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στοιχεία θα παρέχονται από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ILO και το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να συντάσσεται σε διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα.
Καμία αλλαγή στο τρέχον πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν θα γίνει πριν από την η ολοκλήρωση της επανεξέτασης και σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος του 2015.

Αγορές

Ζητείται η κατάργηση τελών υπέρ τρίτων. Οι δανειστές ζητούν να εφαρμόσουν όλες οι εκκρεμείς συστάσεις του ΟΟΣΑ (εργαλειοθήκη 1, αδειες φορτηγών, εργαλειοθήκη ΙΙ, αγορά ποτών και προϊόντων πετρελαίου).

Απαιτείται επίσης η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών, και των δικαστικών επιμελητών, των υπηρεσιών ενοικίασης οχημάτων και της αγοράς μετακίνησης με ferry. Ζητείται η μείωση των απαιτήσεων αδειοδότησης των επενδύσεων και των δραστηριοτήτων χαμηλού κινδύνου και η δημιουργία μιας επιτροπής για την διυπουργική προετοιμασία της νομοθεσίας.

Όπως αναφέρουν οι FT στο ρεπορτάζ που συνοδεύει το έγγραφο, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέστειλαν ένα “εύλογο σχέδιο” (feasibility blueprint). Οι Financial Times έχουν στην κατοχή τους ένα αντίγραφο, και επισημαίνουν ότι το εν λόγω σχέδιο μοιάζει αρκετά με την εκδοχή που εξέτασαν και έστειλαν πίσω στην Αθήνα την Τρίτη.

Όπως επισημαίνουν οι FT, σύμφωνα με το σχέδιο που εστάλη στους υπουργούς, η Αθήνα θα αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022, πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αρχικά, η Αθήνα πίεζε για το 2036, αλλά το συμβιβαστικό σχέδιο που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, έκανε λόγο για το 2025. Υπάρχει επίσης μια σημαντική παραχώρηση από τους πιστωτές στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού. Οι πιστωτές έχουν προσπαθήσει να “πετάξουν” το πρόγραμμα “χορήγησης αλληλεγγύης” που παρέχει ένα μπόνους σε φτωχότερους συνταξιούχους (ΕΚΑΣ), μέχρι το 2017 το αργότερο. Η Αθήνα είχε προτείνει το 2020. Το νέο σχέδιο μοιράζει τη διαφορά και κάνει λόγο για τον Δεκέμβριο του 2019.

Το άλλο σημαντικό σημείο τριβής είναι η αναδιάρθρωση του καθεστώτος του ΦΠΑ. Οι πιστωτές έχουν αρχικά ζητήσει ένα απλοποιημένο σύστημα δύο βαθμίδων με τα περισσότερα αγαθά να φορολογούνται με 23%. Οι πιστωτές τώρα συμφωνούν με την ελληνική ιδέα ενός συστήματος τριών βαθμίδων, καθώς και έναν ιδιαίτερα μειωμένο συντελεστή 6% για τα φάρμακα, τα βιβλία και το θέατρο.

Όλες οι εξελίξεις της κρίσιμης διαπραγμάτευσης λεπτό προς λεπτό

Updating

Sort by :

  Έλληνας αξιωματούχος: Γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα

Comments(0)

  Wall Street Journal: Για το σαββατοκύριακο μετατίθεται η επίτευξη συμφωνίας

Comments(0)

  Κουίκ: Το σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει

Σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης σε συνεργασία με ξένους παράγοντες, επιχειρούν να στήσουν “δούρειοι ίπποι” του ελληνικού πολιτικού σκηνικού – διαπίστωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι σχεδιασμοί αυτοί θα αποτύχουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Σύνοδος Κορυφής: Σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup η λύση για Ελλάδα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. 

Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup. 

Ως εκ τούτου, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης ούτε σήμερα, ούτε αύριο. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Φώφη Γεννηματά: «Ο χρόνος τελειώνει»

«Ο χρόνος τελειώνει και η χώρα εξαντλείται», ανέφερε, το βράδυ της Πέμπτης, η Φώφη Γεννηματά για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για συστηματική κωλυσιεργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Λαπαβίτσας σε Guardian: Το Grexit είναι η εναλλακτική μας

Comments(0)

  Ευρωπαϊκές πηγές: Για ένα δίωρο συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής το ελληνικό ζήτημα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup.

Comments(0)

  Τσίπρας: Οι προτάσεις μας ήταν απάντηση στις απαιτήσεις των θεσμών

“Με τις ακραίες απαιτήσεις του οι θεσμοί δυναμιτίζουν το κλιμα. Χρειάζεται να πρυτανεύσει η λογική. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης. Δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Comments(0)

  Reuters: Καμία έκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα έως το Σάββατο

Comments(0)

  Τουσκ σε Τσίπρα: The game is over

Τσίπρας: Δεν θα πρέπει να υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν ταπεινώνεται. Η Ελλάδα έχει 1 εκατ. άνεργους και 3 εκατ. φτωχούς. Αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Την πληροφορία μεταδίδει η ΕΡΤ.

Comments(1)

  Ολάντ: Εφικτή η συμφωνία

Comments(0)

  Ξεκινά το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών – Η Ελλάδα και πάλι στο πιάτο…

Comments(0)

  Ούτε σήμερα, ούτε αύριο σύνοδος της Ευρωζώνης σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο

“Όλες οι εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, όπου Ελλάδα και θεσμοί θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία” επισημαίνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την πληροφορία μεταδίδει ο Peter Spiegel.

Comments(0)

  Τελείωσε η 2ωρη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής

Comments(0)

  Ρώμη: Ένα Grexit δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία

Η Ιταλία δεν πρόκειται να «κυλήσει» σε ακόμη μία κρίση, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Γιόρουμ Γκάτζελντ, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Αναδιάρθρωση χρέους: Οικονομολόγοι αναλύουν το «ταμπού» των συνομιλιών

Μεγάλο ταμπού των δύσκολων συνομιλιών που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη μακροπρόθεσμα, όπως εκτιμούν οικονομολόγοι, έστω κι αν θεωρούν πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται απ’ αυτήν.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως καμιά στήριξη δεν θα είναι πλήρης αν υπάρξει αδιέξοδο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου χρέους. Το ΔΝΤ θέλει επίσης να ανοίξει το θέμα αυτό. Απέναντι βρίσκονται η Γερμανία και άλλοι εκπρόσωποι μιας σκληρής γραμμής. Στη μέση βρίσκεται η Γαλλία, η οποία θα ήθελε τουλάχιστον να δώσει «μια αχτίδα ελπίδας» στην ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα που βρισκόταν στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας της. Χωρίς αυτό, το Παρίσι φοβάται πως η ευρωζώνη δεν θα ησυχάσει ποτέ αληθινά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, ο Σαμαράς ζητεί δοτό πρωθυπουργό

«Την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς εκφράζει τους μύχιους πόθους του. Ζητεί κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό προκειμένου να υπογράψει και να εφαρμόσει ό,τι ζητούν οι δανειστές», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Άραγε, αυτές τις σκέψεις τις κρατά για τον εαυτό του ή τις μοιράζεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Comments(0)

  Bόμβα Σόιμπλε: Το κείμενο των Θεσμών είναι πολύ “μαλακό” – Δεν μπορεί να εγκριθεί από τα κοινοβούλια

Την άποψή του συμμερίστηκαν και περίπου άλλοι τέσσερις με πέντε υπουργοί, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών τους.

Comments(0)

  Νωρίτερα, οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, κατά την προσέλευσή της στη Σύνοδο Κορυφής

Comments(0)

  Η γκριμάτσα του Τσίπρα και η… ρώμη του Ρέντζι

Στα στιβαρά χέρια του πρωθυπουργού της Ιταλίας αφέθηκε, για λίγες στιγμές αποφόρτισης, εν μέσω θυελλωδών διαβουλεύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε να… ζορίζεται από τη… ρώμη (σ.σ. δύναμη) του Ματέο Ρέντζι, με την πανταχού παρούσα Άγνκελα Μέρκελ να επιβραβεύει τον Ιταλό ηγέτη για τον πόνο που προσφέρει στον ομόλογό του.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ…

Comments(0)

  Guardian: Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας

Συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου, επικύρωση από την ελληνική Βουλή την Κυριακή και από τη γερμανική τη Δευτέρα.

Comments(0)

  Yπουργός Οικονομικών Μάλτας: ​Εάν δεν υπάρξει συμφωνία το Σάββατο, τότε το Eurogroup θα πρέπει να εξετάσει plan B για την Ελλάδα

Tην πληροφορία μεταδίδει το Bloomberg

Comments(0)

  Θεοδωράκης: Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι οι ακραίες φωνές εντός και εκτός της χώρας

“Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη τους Έλληνες”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Comments(0)

  Bundesbank: Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπει χρηματοδότηση – γέφυρα

«Πρέπει να είναι σαφές προς όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ότι το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα αποδεσμευθούν αργότερα χρήματα προς τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αναφερόμενος στους κανόνες λειτουργίας της ΕΚΤ.

Comments(0)

  Reuters: Η Ελλάδα στο μενού του δείπνου

“Το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών υποτίθεται ότι θα αφορούσε τη Βρετανία. Όμως, τελικά θα έχουμε την Ελλάδα για δείπνο και την Βρετανία για επιδόρπιο” σημειώνει χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Κομισιόν. 

Το δείπνο αναμένεται να αρχίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Comments(0)

  Υπουργείο Οικονομικών: Κανονικά μισθοί και συντάξεις

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αγώνα δρόμου» της Κυβέρνησης, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών  Δημήτρης Μάρδας, σε κοινή τους δήλωση διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της.

Comments(0)

  Σουλτς: Δεν προβλέπεται νομική βάση για Grexit

Comments(0)

  Σουλτς: Κατανοώ τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων που λένε “φτάνει πια” – Συνιστώ ψυχραιμία

Comments(0)

  Ο Γιάννης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το τι έγινε στο Eurogroup

Comments(0)

Load more



Διαβάστε ακόμη:





























σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης