Συντονιστείτε στο zougla radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου άρχισαν τα όργανα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα. Πρώτος που έθεσε θέμα διαδοχής ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης.

Σε συνέντευξη του στον ρ/σ Αθήνα 9.84 ανέφερε: «Οφείλει ο κ. Παπανδρέου να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα και για το κόμμα».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Μην έχετε την αντίληψη των ημερομηνιών ότι έχουν να κάνουν με πολιτικές θέσεις. Δεν είναι στις 11 του μηνός, αρκεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Ας καταλήξει κάπου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Ας καταλήξει κάπου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει αυτή που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, λήγει θεσμικά η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου, ως πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τον τελευταίο καιρό διαπιστώθηκαν κινήσεις, όπως αυτές της «τρόικα», ενώ η ίδια ομάδα δραστηριοποιήθηκε έντονα τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να αντικρούσει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, που προωθούσε ως πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Στην περίπτωση της παραίτησης είναι δυνατόν η θητεία να επεκταθεί για ακόμη τέσσερις μήνες, κατόπιν βεβαίως συμφωνίας και μόνον εφόσον συμφωνήσουν με αυτό και οι πιθανοί διεκδικητές.

Η αμφισβήτηση των «50»

Το φιάσκο της υποψηφιότητας του Φίλιππου Πετσάλνικου πυροδότησε την συσπείρωση των «50» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δήλωναν έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου επέμενε στην επιλογή του.

Ωστόσο, μεταξύ των βουλευτών που συντάσσονταν με το εν λόγω κείμενο-προειδοποίηση προς τον κ. Παπανδρέου φέρονται να ήταν, ο κ. Μ. Μπόλαρης, ο κ. Β. Κεγκέρογλου, ο κ. Γ. Ντόλιος κ.ά.

Η εν λόγω επιστολή ανέφερε: «Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού διαδηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού. Εάν αυτό δεν συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το περιεχόμενο της επιστολής ενημερώθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος, ο οποίος στην συνέχεια επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της επιστολής τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης