Τα «λιμνάζοντα νερά» της αστυνομίας έχει βαλθεί να ταράξει και κυρίως να… αναταράξει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τα φύλλα πορείας για… ξεχασμένους αστυνομικούς σε… ξεχασμένες υπηρεσίες φτάνουν το ένα μετά το άλλο με τον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάνει τις 1.400 περιπτώσεις αποσπάσεων που «κόπηκαν». Πρόκειται για αστυνομικούς που η νέα ηγεσία του υπουργείου θέλει να βγάλει στον δρόμο καθώς πρώτος στόχος της είναι να χτυπηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα και να νιώσει πιο ασφαλής ο πολίτης.

Γι’ αυτό τον λόγο περίπου 80 άτομα από την πανίσχυρη ομάδα ΔΙ.ΑΣ, δημιούργημα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχαν αποσπαστεί σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα και από σήμερα επέστρεψαν στην υπηρεσία τους. Ωστόσο, η κακή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ από άποψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, επέτρεψε μόνο σε… 20 να βγουν στον δρόμο. Συνολικά από την ΔΙ.ΑΣ περίπου 400 άτομα είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες ενώ η αρχική δύναμη της ομάδας ήταν 2.200 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την ΔΙ.ΑΣ θα ενισχύσουν και αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» αστυνομικοί της ΖΗΤΑ αντιδρούν καθώς ο νέος τους ρόλος θα είναι, κυρίως, σε «ακίνητους στόχους».

Ανεξήγητες μετακινήσεις 

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, όταν γίνονται τόσες πολλές μετακινήσεις υπάρχουν και κάποιες που είναι… ανεξήγητες. Ανάμεσα τους και η περίπτωση μιας αστυνομικού με εξειδικευμένες σπουδές και μεταπτυχιακό τίτλο που μετακινήθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών στην… Άμεση Δράση. Επίσης, από την ίδια εξειδικευμένη υπηρεσία μετακινήθηκαν συνολικά 80 άτομα, ανάμεσα τους και είκοσι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο Τμήμα εξερεύνησης. Πρόκειται για αστυνομικούς που πηγαίνουν σε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων και αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Η μετακίνηση τους, έλεγαν αξιωματικοί των Εγκληματολογικών εργαστηρίων, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην καλή λειτουργία του τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ανεπίσημη επίσκεψη του στην Άμεση Δράση ανέβηκε μερικούς ορόφους πιο πάνω στο κτήριο της ΓΑΔΑ και συνάντησε αξιωματικούς της Ασφάλειας και συγκεκριμένα στα τμήματα Ληστειών – Διαρρηκτών, Ανθρωποκτονιών και Δίωξης Ναρκωτικών θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και κυρίως να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης