Φίλης: «Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει συμφωνία»

Φίλης: «Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει συμφωνία»
Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ που λήγει στις 5 Ιουνίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, δήλωσε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί επί έναν χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι' αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων» πρόσθεσε.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και τις κοινωνικές παροχές.

«Εμείς διασφαλίζουμε και θα διασφαλίσουμε την πληρωμή των εσωτερικών υποχρεώσεων, δηλαδή μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στους δανειστές, τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας» ανέφερε χαρακτρηιστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 10:35