Περιορισμένη και άτολμη χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο άρθρο που αφορούν τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Φίλης τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μια πρόταση για το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, που είναι ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα – ωστόσο είναι άτολμη και περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός Παιδείας, επικαλούμενος σχετικές δημοσκοπήσεις, το αίτημα για χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας συγκεντρώνει ποσοστά από 54% έως 74%, ενώ το να μην είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι το επιθυμεί το 78% και υπέρ της καύσης νεκρών τάσσεται το 73%.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για κινδυνολογική έκρηξη συντηρητικών κύκλων τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θέλουμε ένα θρησκευόμενο κράτος και μια πολιτευόμενη Εκκλησία. Δεν θέλουμε να μετατρέπονται εκκλησιαστικοί ηγέτες σε πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, ούτε πολιτικούς αρχηγούς-πρώην υπουργούς, πρόθυμους να ανατρέψουν τη κυβέρνηση αν το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονη κριτική άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι με τις αλλαγές στο άρθρο 16 που προτείνει, ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση υποβαθμισμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που είναι στο πάτο όλων των διεθνών κατατάξεων.

Μας κατηγορείτε για ιδεοληψία, γιατί δεν θέλουμε ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, άρα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που ήταν υπέρ αυτής της άποψης ήταν ιδεοληπτικός, σημείωσε ο κ. Φίλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης