Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, η ενότητα όλων των στελεχών για να επιτευχθεί ο εκλογικός στόχος να είναι το κίνημα «ισχυρό αντίβαρο στη συντήρηση» και η πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν αυτή τη στρατηγική, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, από την οποία απουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας ενημερώσει για υποχρεώσεις του στις Βρυξέλλες.

«Εμείς εκφράζουμε την προοδευτική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής. Ανοίγουμε μια μεγάλη πόρτα στους προοδευτικούς», είπε η κ. Γεννηματά κάνοντας ταυτόχρονα έμμεση αναφορά στη σύγκρουσή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Αυτή τη στρατηγική εκφράζει και η επιλογή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια μόνο πολιτικά. Ποτέ δεν ήταν επιλογή μου η ρήξη. Επεδίωξα πάντοτε την ενότητα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Κάλεσε δε όλα τα στελέχη να συμβάλουν «για να φτάσει ο πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ ατόφιος και καθαρός παντού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή με το ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και επιδιώκει με το πρόγραμμά του να δώσει σύγχρονες απαντήσεις στα προβλήματα του κοινωνικού κράτους, της ψηφιακής εποχής, της κλιματικής αλλαγής με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε.

Υπό την προϋπόθεση αυτή, υπαινίχθηκε ότι είναι ανοικτή να αναζητήσει συναινέσεις. «Αλλοίμονο αν δεν υπάρχει συνεννόηση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή των δυσβάστακτων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό θέλουμε καθαρή στήριξη από τον λαό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη να είναι το αντίβαρο στη συντήρηση. Χρειάζεται καθαρή εντολή που θα αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτρέψει την κυριαρχία της ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Αποτιμώντας τα εκλογικά αποτελέσματα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι είναι το μόνο κόμμα που άντεξε στο «μπλε κύμα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς είναι καθαρά το τρίτο κόμμα, αλλά «παραμένουμε ρεαλιστές, προσγειωμένοι και ποτέ συμβιβασμένοι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «κρίθηκε, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά και προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση και έγινε ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι» για «να διακόψει το κύμα επανόδου της Δεξιάς που αυτός γιγάντωσε. Είναι απολύτως υπεύθυνος για την άνοδο της Δεξιάς» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης