«Πακέτο» φοροελαφρύνσεων προτείνουν έξι βουλευτές της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 01:24
«Πακέτο» φοροελαφρύνσεων προτείνουν έξι βουλευτές της ΝΔ
Φορολογικές ελαφρύνσεις προτείνουν έξι βουλευτές της Ν.Δ. σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, επικαλούμενοι τον κίνδυνο αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων της κυβέρνησης, λόγω πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στο ύψος της φορολογίας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Αλέξανδρος Κοντός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής και Κώστας Τσιάρας, επισημαίνουν πως η φορολογική πολιτική πλήττει καίρια τα νοικοκυριά και πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται πολλές φορές να πληρώσουν φόρους, ίσους ή ακόμα και υψηλότερους των εισοδημάτων τους, λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης.

Οι βουλευτές προτείνουν μείωση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου από το «υπέρογκο» 55%, όπως επίσης και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και του ύψους των τεκμηρίων διαβίωσης.

Στην επιστολή τους, προτείνουν επίσης την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ως «ορίου φτώχειας».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον κ. Χαρδούβελη και του έθεσε σειρά προτάσεων για φορολογικά θέματα, όπως τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση ακόμη και τη διαγραφή των παλαιών και νέων προστίμων για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη πρότειναν να αυξηθούν σε 100 τον αριθμό, οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Πρόταση στον υπουργό Οικονομικών για «κούρεμα» φόρων
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 06:35

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 01:24