«Το πανεπιστήμιο είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος» δήλωσε ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, εξηγώντας γιατί έκανε το βήμα στην πολιτική, αποδεχόμενος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου διεξάγεται μια μάχη που θα είναι πραγματικά καθοριστική για το μέλλον του τόπου» δήλωσε ο κ. Φορτσάκης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», επισημαίνοντας ότι και το πανεπιστήμιο είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι ότι η καλύτερη υπεράσπιση του πανεπιστημίου είναι από ένα βήμα όχι πλέον ακαδημαϊκό, αλλά πολιτικό. Η θεσμική θωράκιση του πανεπιστημίου είναι για μένα προτεραιότητα, κάτι που πλέον δεν μπορεί να επιτευχθεί από τον χώρο του πανεπιστημίου» πρόσθεσε.

Ο κ. Φορτσάκης επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί «το πρόγραμμά του για την Παιδεία είναι πρόγραμμα που θα μας γυρίσει στη μαύρη εποχή του πανεπιστημίου».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μεσσηνία και στη Β΄Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Σαμαράς-ποιοι μπαίνουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 12:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης