Η Ελλάδα διαθέτει «καινοτόμα» μυαλά και περιζήτητους επιστήμονες, που εκκολάπτονται εντός των άρτια καταρτισμένων εγχώριων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ σταδιακά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την παραμονή των ερευνητών στη χώρας μας. Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, με αφορμή την πρόσφατη εξαγορά από τη Samsung της ελληνικής εταιρίας Innoetics.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φωτάκης υπενθυμίζει ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2015 τα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία, χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά σημαντικό το ρόλο του ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας) αν και παραδέχεται ότι γενικά τα κονδύλια για την παιδεία, παρά τη σημαντική αύξησή τους τα τελευταία χρόνια δεν είναι στα επίπεδα που θα επιθυμούσε ο ίδιος και η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι Έλληνες επιστήμονες γίνονται ανάρπαστοι στο εξωτερικό και καλεί να νέα παιδιά που ασχολούνται με την έρευνα και την καινοτομία να εξετάσουν πρώτα τις δυνατότητες που τους δίνονται στην Ελλάδα, πριν αποφασίσουν να αναζητήσουν μια καλύτερη σταδιοδρομία στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης