Την εκτίμηση ότι «το Brexit θα γίνει “ξυπνητήρι” για την Ευρώπη, η οποία πρέπει να αλλάξει» εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «οι πολίτες της Ε.Ε. αντιδρούν σε μία πολιτική νεοφιλελευθερισμού που απορυθμίζει την εργασία, φτωχοποιεί και μειώνει τη δημοκρατία», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, αυτήν την οργή την οποία εξέφρασαν οι Βρετανοί την οικειοποιήθηκε και την κεφαλαιοποίησε ο ευρωσκεπτικισμός της Ακροδεξιάς. Κι αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις ισπανικές εκλογές, η κα Βάκη παρατήρησε ότι οι Podemos μπορεί να αρκέστηκαν στην τρίτη θέση, ωστόσο κατόρθωσαν να αποσπάσουν το 21% της λαϊκής ψήφου με δεδομένο ότι ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, με εκλογική δύναμη μόλις 7,5% το 2014. «Και να μην ξεχνάμε ότι, σχετικά με τις ψήφους που έχασαν, υπήρξε μία τεράστια σπέκουλα ότι ταυτίζονται με τους ευρωσκεπτικιστές» σημείωσε.

Αναφερόμενη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική «ήταν πάγια θέση της Αριστεράς για χρόνια, είχε εξαγγελθεί ότι θα γίνει και ήρθε η ώρα να γίνει». Και συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι να υπάρχει ένα εκλογικό σύστημα τέτοιο που να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα, δηλαδή να ενισχύει τη σχέση αντιπροσώπου – αντιπροσωπευόμενου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης