«Η ΝΔ βγήκε ξαφνικά να μιλήσει για την πατρότητα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ότι ήταν δικό της πρόγραμμα και πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να το οικειοποιείται». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Όμως, ο ελληνικός λαός ξέρει ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν η πρώτη που σχεδίασε το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, το 2015 και το υλοποίησε μέσα σε δύο με τρεις μήνες, μόλις το ψήφισε. Η ΝΔ μας άφησε ως προίκα ένα πιλοτικό πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για 20.000 συνανθρώπους μας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» σημείωσε η κα Φωτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΝΔ αυτό που κατάφερε να κάνει τελευταία στιγμή, το 2014, ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο, με βάση τους όρους τους οποίους οι ίδιοι είχαν ορίσει, έπρεπε να αξιολογηθεί από Έλληνες και ξένους μελετητές. Ξένοι και Έλληνες μελετητές που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, έκριναν το πρόγραμμα που είχαν κάνει, ως προβληματικό. Το βάλαμε, λοιπόν, στην άκρη και το ξανασχεδιάσαμε. Εμείς το υλοποιήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, ενώ, παράλληλα, κάναμε το μεγάλο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση που αγκάλιασε 400.000 συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, «το ΚΕΑ, αυτήν τη στιγμή, δημιουργεί όρους αξιοπρέπειας για τον πολίτη που χτυπήθηκε τόσο άγρια από την κρίση. Η μεγάλη καινοτομία του είναι ότι, οποιοσδήποτε πολίτης διαπιστώσει ότι τα εισοδήματά του, τους τελευταίους έξι μήνες, είναι κάτω από το όριο εισοδήματος που προβλέπεται για ένταξη στο πρόγραμμα, μπορεί να αιτηθεί και να πάρει την απάντηση πόσα χρήματα δικαιούται από το επίδομα, πέραν, βέβαια, από αυτά που ξέρει ήδη ο ελληνικός λαός, όπως είναι οι προσυμπληρωμένες πλατφόρμες και η διασύνδεση όλων των βάσεων του κράτους, που, μέχρι σήμερα, ποτέ δεν είχε γίνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης