Για τα θέματα του χαρτοφυλακίου της, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο επίδομα ενοικίου και στην επιδότηση δανείου. «Πρόκειται για δύο μέτρα, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, που αφορούν πάνω από 1.100.000 συνανθρώπους. Το επίδομα ενοικίου, με κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ, αφορά 260.000 οικογένειες – 667.000 άτομα, ενώ το άλλο μέτρο, της επιδότησης δανείου, είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ για 180.000 οικογένειες – 440.000 άτομα» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κ. Φωτίου είπε ότι η πρόνοια για τη νεοφιλελεύθερη άποψη, αλλά και για την άποψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, ήταν κάτι σαν φιλανθρωπία. «Δηλαδή, αφορούσε τους πολύ φτωχούς και εξαθλιωμένους ανθρώπους ή ευάλωτους και στη λογική ότι δίνεις λίγα λεφτά, όταν έχεις ανάπτυξη και ευμάρεια. Εμείς έχουμε ακριβώς την ανάποδη λογική. Πιστεύουμε ότι η πρόνοια είναι για όλο τον λαό για όλα τα στρώματα και, βεβαίως, για τα μεσαία στρώματα. Η επιδότηση ενοικίου είναι για μεσαία στρώματα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει, εάν, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, σκοπεύει να κόψει τα επιδόματα αυτά.

Για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογράμμισε ότι, στις αρχές Μαρτίου, αναμένεται να εφαρμοστεί το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών. Η κ. Φωτίου εξήγησε πως η κυβέρνηση έλυσε δύο κόμπους,που αφορούσαν στις πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις υιοθεσιών και αναδοχών, αλλά και στο ότι οι ενδιαφερόμενοι συσσωρεύονταν στα πιο γνωστά ιδρύματα, γιατί δεν γνώριζαν ότι πάρα πολλά βρίσκονταν σε δομές σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, όπως είπε, δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο που θα επικαιροποιείται σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα και, έτσι, επιταχύνονται οι διαδικασίες, ενώ, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, θα εκπαιδεύονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι γονείς, γιατί πρέπει και εκείνοι να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτήν τη νέα κατάσταση στη ζωή τους.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κυβέρνηση «μπορεί και πρέπει» να ολοκληρώσει τη θητεία της, «όχι μόνο γιατί θεσμικά πρέπει μία κυβέρνηση να σταματήσει τα κόλπα και να εξαντλεί την τετραετία, αλλά και γιατί πρέπει ο λαός να δει μέσα σε αυτόν το χρόνο, τι πραγματικά μπορεί να κάνει μία αριστερή κυβέρνηση».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις για υπουργοποιήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως αυτό που επιχειρήθηκε να εκφραστεί με τον ανασχηματισμό ήταν εκείνο που ισχύει ήδη στο κοινωνικό πεδίο. «Δεν φοβάμαι την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό που συνέβη μέσα την κοινωνία ήταν η συριζοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης