Την πεποίθηση του ότι το τέλος των μνημονίων θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα σημαντικό βαθμό αυτοτέλειας στην άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Ο αγώνας για να σταθούν όρθιες η χώρα και η κοινωνία πρέπει να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική. Η κυβέρνηση εργάστηκε και εργάζεται συστηματικά προς την κατεύθυνση αυτή για τη δίκαιη ανάπτυξη, προωθώντας την ήδη ασκούμενη πολιτική της για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και «να κλείσουν επί της ουσίας το κεφάλαιο της συμπόρευσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Εάν θέλουν να είναι πράγματι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορεί να είναι ουδέτεροι παρατηρητές της σύγκρουσης μεταξύ της προοδευτικής και συντηρητικής πολιτικής».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την όξυνση με τη γείτονα, ο κ. Κουβέλης τονίζει πως η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και θέλει η ειρήνη να προάγεται στην περιοχή, ενώ συμπληρώνει πως η χώρα μας «ταυτόχρονα ξέρει και μπορεί με επάρκεια και με ικανή αποτρεπτική δύναμη να προστατεύσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της».

Πάντως εμφανίζεται καθησυχαστικός λέγοντας πως η Άγκυρα με τα σημερινά δεδομένα δεν δείχνει να επιλέγει τη δημιουργία «θερμού επεισοδίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος για τις διαπραγματεύσεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στον οποίο πιστώνει υπευθυνότητα. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων δεν καθορίζεται μόνο από μια πλευρά. Προσθέτει πως όταν υπάρξει τελική συμφωνία θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την έγκριση της ή μη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης