Το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στη χώρα μας επαναβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στη Ντόχα, σε συνέχεια του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας – Κατάρ τον περασμένο Ιανουάριο στο Λαγονήσι.

Ο κ. Πάγκαλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Χάμαντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι, του οποίου ήταν προσωπικός προσκεκλημένος και με τον υπουργό Οικονομικών Γουσέφ Καμάλ. Στην ατζέντα των συναντήσεων, θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, στα οποία το Κατάρ δραστηριοποιείται έντονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ελληνική αποστολή μετείχαν ο επικεφαλής του Invest in Greece Α. Συγγρός και ο Π. Πρωτοψάλτης εκ μέρους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ενώ από πλευράς Κατάρ η Qatar Investment Authority και ο πιο εξειδικευμένος στο real estate οργανισμός DIAR.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Καταριανοί ήταν ενήμεροι για το νέο επενδυτικό και ευρύτερο νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, τα φορολογικά θέματα και τη διαδικασία fast track, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Ελληνικού και θα μετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί, αν και θα προτιμούσαν μια πιο απλή διαδικασία, σε επιχειρηματικό πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης