«Φρενάρει» τα σενάρια χρεοκοπίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 13:04
«Φρενάρει» τα σενάρια χρεοκοπίας
«Δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση οι συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια που αφορούν στη διαχείριση του χρέους της χώρας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπρόθεσμα όλες οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, η Ελλάδα λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα, για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Από εφέτος έως και το 2014, προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τις εφαρμόζει με τη μέγιστη δυνατή επιμονή και επιμέλεια, σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI, που είναι βασικός πυλώνας των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

«Όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτήν την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας, αλλά και όλων των κρατών- μελών της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση» επεσήμανε ο υπουργός.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 13:58