Γ. Αμανατίδης για ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι επέλεξαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 10:52
Γ. Αμανατίδης για ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι επέλεξαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Την άποψη ότι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες επέλεξαν κάποιοι, εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ του ΑΛΦΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «είναι χωρίς μελέτη του νομοσχεδίου και κατά συνέπεια περιέχει στοιχεία ανευθυνότητας αλλά και αναληθείς ισχυρισμούς».

«Το χειρότερο είναι ότι με αυτήν την ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ έχει ενταχθεί πλήρως στη λογική της ΝΔ της καταστροφολογίας και βεβαίως δεν μπορεί να επικαλείται ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, όταν το ίδιο συμμετέχει διαρκώς σε όλα τα συμβούλια εξωτερικής πολιτικής και έχει χαραχθεί ένα κλίμα συναίνεσης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί πελατειακής τακτικής, ο κ. Αμανατίδης επανέλαβε ότι είναι «πλήρως αναληθής» η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι με το νομοσχέδιο «καταργούμε αυτήν τη στιγμή 23 θέσεις από ένα ΕΚΕΜ τις οποίες δεν τις λειτούργησαν, δημιούργησαν χρέη ύψους περίπου 280.000 ευρώ τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν» και «όπου υπάρχει αναγκαιότητα, για να σταθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, συστήνονται οκτώ νέες θέσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες».

Ερωτηθείς γιατί αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «η ανακοίνωση αυτή αδικεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, πέρα από το ότι αδικεί την κυβέρνηση και μία υπεύθυνη στάση, η οποία όλο το υπόλοιπο διάστημα έχει υπάρξει και από τη μεριά του υπουργού Νίκου Κοτζιά και του ΥΠΕΞ». Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα πρέπει το ίδιο να το εξηγήσει», σημειώνοντας ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η τοποθέτηση. «Δεν στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτά που θέτουν οι αλλαγές αυτές» σημείωσε.

«Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να τύχει γενικής αποδοχής από όλα τα κόμματα» κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 13:07