Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη UNICEF στο πολυσχιδές έργο που αναπτύσσει στη χώρα μας εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με την περιφερειακή διευθύντρια και ειδική συντονίστρια της UNICEF για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, Αφσάν Κχαν, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Σοφίας Τζιτζίκου.

Η κα Κχαν ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις εξειδικευμένες δράσεις και τα προγράμματα που αναπτύσσει η UNICEF στην Ελλάδα, και ειδικότερα αναφέρθηκε στην παροχή αρωγής, την εκπαίδευση και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών-προσφύγων, με έμφαση στο καίριο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αμανατίδης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει και επικυρώσει τις κύριες διεθνείς συμβάσεις που αναφέρονται στα Δικαιώματα του Παιδιού και συμμετέχει ενεργά στα συναφή πολυμερή φόρα. Επίσης, υπενθύμισε ότι η χώρα μας συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη «Ασφαλή Σχολεία και Προστασία της Εκπαίδευσης από Επιθέσεις» και υπέγραψε τη σχετική Διακήρυξη, καθώς και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την Προστασία Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από Στρατιωτική Χρήση κατά τη διάρκεια Ένοπλων Συγκρούσεων.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεισφορά της UNICEF στις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις συνέπειές της στην ευαίσθητη ομάδα των παιδιών-προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης