Γ. Καρατζαφέρης: «Θα συμμετείχα σε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ –ΝΔ»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 19:26
Γ. Καρατζαφέρης: «Θα συμμετείχα σε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ –ΝΔ»
Θετικός δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, στο ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Ν.Δ. Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε την εκτίμησή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται τις πρόωρες εκλογές και πιθανότατα δεν θα τις αποτολμήσει.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, για την πολιτική που ακολουθεί, υπεραμύνθηκε του «ναι» στο μνημόνιο καθώς, όπως είπε, η χώρα δεν είχε εναλλακτική λύση, τραβά μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή από τη ΝΔ δηλώνοντας πως «άλλο κόμμα η Ν.Δ., άλλο ο ΛΑ.Ο.Σ.» και επισημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έρθει κοντά στις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει «λίμπερο» τη Ντόρα Μπακογιάννη ενώ φερεταί κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον οποίο και χαρακτηρίζει ανεπαρκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του μνημονίου, προτείνοντας μάλιστα την αξιοποίηση των 300.000 Ελλήνων της Γερμανίας ως μέσο πίεσης προς την Άγγελα Μέρκελ. Επισημαίνει μάλιστα πως όπως έχει αποδειχθεί με το σκάνδαλο Siemens αλλά και με την υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων «οι αξιωματούχοι που πλήρωσαν τα ελληνικά κόμματα και τους υπουργούς είναι άνθρωποι της Μέρκελ, άρα η ίδια ξέρει ότι λάδωσε υπουργούς για να μας πουλήσει ακριβότερα».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 19:28