Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητεί ο Γιάννης Μανιάτης, με ερώτηση του στη Βουλή, αναφορικά με τον ρολό στην υπόθεση της ΔΕΠΑ του Μανώλη Πετσίτη, φίλου του ιδίου, αλλά και του Νίκου Παππά.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ότι «ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου όπως δείχνουν και φωτογραφίες δημοσιευμάτων, μισθοδοτείται απευθείας από την ΕLFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία οφείλει στη ΔΕΠΑ 120 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2015 μέχρι το 2018».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017 είχε ετήσια εισοδήματα 205 χιλιάδες ευρώ εκ των όποιων τα 105 χιλιάδες ευρώ προέρχονταν από την μισθοδοσία του από την ΕLFE, τα χρέη της όποιας προς τη ΔΕΠΑ είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να ρυθμιστούν.

Συμφωνά μάλιστα με τον κ. Μανιάτη ο –διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ- πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος έχει καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις από πέντε υπουργούς.

Απαντήσεις για τον ρολό του Πετσίτη έχει ζητήσει από την Κυριακή και η ΝΔ, ενώ το θέμα της ΔΕΠΑ αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου, οπότε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη:

«Προς:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα

Θέμα: «Αμείλικτα ερωτηματικά για τη σχέση ανθρώπου του Μαξίμου με την ELFE-Λαυρεντιάδη»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€. Την ίδια χρονική στιγμή, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;

2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μανιάτης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης