Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης σχολίασε μέσα από ανακοίνωσή του την πανηγυρική αθώωση από το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου και των πέντε μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντζουράνης η «απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας» ενώ έκανε λόγο για «νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ανακοίνωση αναλυτικά:

Η δίωξη του Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσε μια προσπάθεια:

Πρώτον, καθεστωτικής αντεκδίκησης εναντίον όσων τόλμησαν να βάλουν μετά από δεκαετίες και με όρους διαφάνειας τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υποχρεώσουν τους ολιγάρχες της ενημέρωσης να πληρώσουν για τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεύτερον, προειδοποίησης ότι όποιος αγγίζει τους ανέγγιχτους θα υποστεί τα επίχειρα.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης