Γ. Μουζάλας: Διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου στη Λέσβο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 11:45
Γ. Μουζάλας: Διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου στη Λέσβο
Διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Γαληνό, «τόσο προσωπικά όσο και το σύνολο της κυβέρνησης όπως ήδη γνωρίζεις, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και των λοιπών νησιών όπου διαμένουν πρόσφυγες». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «ο στόχος αυτός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εις βάρος της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Η συμφωνία αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, στηρίζεται σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και επ' ουδενί τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Μουζάλας επαναλαμβάνει τα μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, που συμφωνήθηκαν σε πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λέσβου. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων που το αίτημα ασύλου τους παραπέμφθηκε στην κανονική διαδικασία, λειτουργία ενδιάμεσου κέντρου κράτησης για ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά μέχρι τη μεταφορά τους σε προαναχωρησιακά κέντρα της ενδοχώρας, ενίσχυση της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησί, έγκριση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας για τις ζημιές που έχουν υποστεί και ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό για ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 12:21