«Οι δανειστές μερικές στιγμές, δείχνουν πως θέλουν, ή να υποταχθείς ή να γίνει ρήξη – αλλά εμείς πιστεύουμε ότι τελευταία στιγμή αυτές οι δύο θεωρήσεις θα πάνε περίπατο και θα επικρατήσει ένας στοιχειώδεις ρεαλισμός» τόνισε το βράδυ της Πέμπτης σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στην Τρίπολη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε πως «δεν είναι επιλογή μας η ρήξη, θέλουμε βιώσιμη λύση μέσα στην ευρωζώνη, αλλά δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να πάμε γονατιστοί».

Σε ερώτηση δε, για το αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης μιας ενδεχόμενης ρήξης, ο κ. Μπαλάφας απάντησε πως «δεν είναι ώρα να λες τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία», διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως «έχουν γνώση οι φύλακες». Η κυβέρνηση πάει να κάνει μια συμφωνία που δεν θα είναι αυτό θα ήθελε – σημείωσε ο κ. Μπαλάφας. «Ο συσχετισμός είναι πολύ σκληρός. Με προμετωπίδα, την Γερμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία και τους άλλους 14 πάνε να μας πιούν το αίμα – κι όχι γιατί είναι οικονομικό το πρόβλημα στην Ελλάδα. Το πολιτικό παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που δεν θέλουνε να μεταδοθεί» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά, ο κ. Μπαλάφας επικαλέστηκε και δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον κ. Στουρνάρα: «Θα ήθελαν να απαλλαγούν από τον Τσίπρα. Ο μόνος όμως που μπορεί να “απαλλάξει’ την Ελλάδα από τον Τσίπρα είναι ο ελληνικός λαός. Δεν υπάρχουν περιπτώσεις νέων Παπαδήμων, δοτών πρωθυπουργών. Αν κάποια πράγματα δεν γίνουν όπως τα θέλουμε θα απευθυνθούμε στο λαό» δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης